KUĆA "Viganj"

Lokacija: Viganj, Poluotok Pelješac

GPS:    N: 42 59 11 97     E: 17 06 05 33


Udaljenosti:

oko 500 m do: Centra Vignja, trgovine, restorana, mora i plaže.

Najbliži aerodrom: Dubrovnik, 136 km


VIGANJ

Viganj panorama Ugodno mjesto za odmor na sunčanoj pelješkoj rivijeri s pješčanim plažama, bistrim morem i maestralom. Viganj je smješten u prostranoj uvali zapadno od rta Sveti Liberan. Mjesto je duge pomorske tradicije, a u njemu postoji voćnjak i botanički vrt gdje uspijevaju voćke i biljke koje su pelješki pomorci donijeli svojim draganama sa svojih putovanja. Maestral stvara gotovo idealne uvjete za wind-surfing.

U arheološkom području Nakovane – uz ilirske gomile, Grad na brdu ili Spilu; na susjednoj padini stare kamene kuće i crkvu Male Gospe – vraćamo se nakratko u povijest i gotovo zaboravljen način života.

Također, Viganj nudi bogatstvo okusa ljubiteljima vina te ribljih i morskih specijaliteta.


PELJEŠAC

pelješacPelješac je drugi po veličini hrvatski poluotok (nakon Istre) koji se smjestio na jugu Hrvatske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ime Pelješac najvjerovatnije potječe od imena brijega Pelisac smještenog povrh Orebića, i relativno je novijeg datuma. Tijekom povijesti su se upotrebljavala razna imena a najčešće Stonski rat (lat. Puncta Stagni, tal. Ponta di Stagno) ili talijanski naziv Sabioncello.

Nigdje na tako malom prostoru kao što je to na poluotoku Pelješcu, nema toliko bogatstvo sadržaja, toliko izazova za gurmane i ljubitelje vina.


KORČULA

korculaSrednjedalmatinski otok Korčula pruža se usporedno s nedalekim poluotokom Pelješcem. Dug je 46,8 km, prosječne širine 5,3 do 7,8 km, površine od 270 km kvadratnih i po veličini je šesti otok na Jadranskom moru. Od poluotoka Pelješca dijeli ga Pelješki kanal, a među njima je najmanja udaljenost 1270 m. Otok Korčula bio je nastanjen već u prapovijesti, a tragovi pradavna života otkriveni su na mnogo mjesta. Najstariji su nalazi kamenih noževa iz neolita na otočiću Badija kod grada Korčule.

Statut grada i otoka Korčule iz 13. st., jedan je od najstarijih pravnih dokumenta u ovom dijelu Europe, kojim se regulirao život u srednjevjekovnom gradu. U gradu Korčuli stoji kuća za koju se vjeruje da je u njoj rođen Marko Polo.

top 

Design by Jurica Mandić 2011